Badkamers

Laat u deskundig informeren over een nieuwe badkamer

Een badkamer (‘natte ruimte’) installeren behoort tot de moeilijkst te realiseren onderdelen van een woning. Het gaat verder dan de installatie van sanitair en het zetten van tegels, zeker bij een compleet nieuwe badkamer. Er moeten leidingen worden gelegd of verlegd, wanden en vloeren dienen perfect te worden geëgaliseerd, en soms moeten zelfs wanden worden verplaatst. Daarbij is lekkage het laatste wat u wilt; in de praktijk gaat helaas veel mis. Laat u door ons informeren over de aanlegmogelijkheden voor een perfect resultaat.

Badkamer verbouwing

Werk voor een vakkundige installateur

De installatie van uw badkamer is bij ons in vertrouwde, vakkundige handen. Wij verzorgen niet alleen het installatiewerk, ook het constructiewerk, muren verplaatsen, elektra, stucwerk, tegelzetten, voegen en kitten doen wij allemaal zelf.

Voor de kranen en de afvoeren worden veel kwetsbare leidingen aangelegd in de wanden en de vloer. Om lekkage te voorkomen worden alle leidingen en afvoersystemen eerst uitvoerig door ons getest.

De installatie van uw badkamer is zodoende vakwerk en vraagt om een vakkundige installateur. Wij houden uw huis netjes, en zorgen voor de afvoer van de rotzooi. Desgewenst leveren we de complete badkamer gebruiksschoon aan u op.

Badkamer renovatie

De realisatie van een badkamer begint bij het ontwerp

Een fraaie badkamer
 begint met een goed ontwerp.
Hoe gaat de nieuwe badkamer eruit zien? Misschien hebt u wel een voorstelling in uw hoofd, maar kan dat in de praktijk ook zo uitgevoerd worden? Daarom kunnen wij eerst een plattegrond maken van de bestaande situatie. Op basis hiervan maken wij desgewenst samen met u een ontwerp, en kiest u de te gebruiken materialen. Daarvoor kunt u eventueel een bezoek brengen aan een van onze leveranciers.

Badkamer vloer

Hoe gaat de realisatie van uw droom badkamer in z’n werk?

Uiteindelijk gaan we uw droombadkamer en/of toilet verwezenlijken. De realisatie bestaat uit heel veel verschillende werkzaamheden. In logische volgorde:

 1. Eerst wordt alles gesloopt, en wordt de ruimte geheel schoon gemaakt;
 2. Bepalen definitieve indeling/maten;
 3. Eventueel opnieuw plaatsen of renoveren wanden;
 4. De locatie van de leidingen, wandcontactdozen, ventilatie etc. wordt bepaald;
 5. De sleuven voor de leidingen worden in de muur gefreesd, en het leidingwerk wordt aangebracht in de wanden en de vloer. Het afvoerputje of de afvoergoot wordt aangebracht;
 6. De vloer wordt eventueel uitgevlakt, en voorzien van een nieuwe basisvloer;
 7. Alle wanden worden indien nodig uitgevlakt en waterbestendig gestuukt;
 8. De wanden krijgen een coating om de tegels goed te laten hechten;
 9. De wanden worden betegeld en gevoegd;
 10. Kiest u voor vloerverwarming, dan wordt die nu gelegd;
 11. Vervolgens worden de vloertegels gelegd en gevoegd;
 12. Het plafond wordt indien nodig vervangen, en voorzien van een afzuiginstallatie en halogeenverlichting;
 13. Het sanitair wordt geplaatst;
 14. Eventueel schilderwerk wordt nu uitgevoerd;
 15. Tenslotte wordt alles netjes afgekit en opgeruimd.

Wat zijn de kosten voor een nieuwe badkamer?

Realiseer u dat voor de aanschaf van een nieuwe badkamer een reëel budget nodig is. Als vuistregel geldt dat voor de installatie/arbeid een minstens even groot budget nodig is als voor het materialen budget. Besef ook dat een nieuwe badkamer een investering voor jaren is. Investeer daarom in kwaliteit. Houdt ook rekening met kosten voor tegels, kranen, accessoires, verwarming, verlichting en ventilatie. Is een verbouwing nodig? Is er nog geen toilet in de oude badkamer, en moeten er zodoende groot formaat leidingen worden aangelegd? Wilt u een slaapkamer bij de badkamer betrekken? Zijn water toe- en afvoer al aanwezig, of moeten deze nog gerealiseerd worden? Al deze aspecten zijn van belang voor een goede budgetbepaling. Voordat we aan de slag gaan, zal dit allemaal duidelijk zijn en kunnen wij een gedetailleerde offerte opstellen.

Badkamer douche

Uw specialist voor bouw-, verbouw en renovatie werkzaamheden.