Renovatie Sint Peterlaan te Arnhem

Renovatie Sint Peterlaan te Arnhem

Op de Sint Peterlaan in de Sonsbeek wijk is een woning uit de jaren 30 geheel gerenoveerd. In een later stadium wordt de benedenverdieping uitgediept en woonklaar gemaakt, inclusief de aanleg van een badkamer met opvoersysteem.

De woning bestond uit veel kleine, onhandige ruimtes. Er zijn een aantal muren verwijdert, en ondervangen door staalconstructies. Het elektrische systeem is geheel vernieuwd, evenals het installatiewerk. Alle, rieten, plafonds zijn geïsoleerd en vervangen, en de gehele bovenverdieping is gestuwde. Hiernaast is het rioleringssysteem geheel vervangen.

Renovatie Prins Bernardstraat te Woerden

De woning van 4 verdiepingen is geheel gestript, en volledig opnieuw opgebouwd. De basisvloer op de begane grond is uitgevlakt en geïsoleerd, en voorzien van een laag underlayment.

Alle elektra inclusief de meterkast is vervangen, evenals het gehele warm/koud watersysteem en het bijbehorende leidingstelsel. Het gehele CV systeem is vernieuwd, en een nieuwe CV ketel is geplaatst.

Een instabiele buitengevel is versterkt middels een staalconstructie, en alle plafonds zijn geïsoleerd, en vernieuwd. Er is een compleet nieuwe badkamer aangelegd en voorzien van microcement Mortex. De gehele woning is gestuced.

Verbouwing Burgemeester Grothestraat te Soest

De verouderde eerste verdieping van deze woning is door ons volledig gerenoveerd. De scheve basisvloer is verwijderd, geïsoleerd en uitgevlakt. En daarna voorzien van een nieuwe vurenhouten basis vloer.

Vrijwel alle scheidingswanden zijn vervangen, en het schuine dak is volledig geïsoleerd en afgetimmerd met gipsplaten. Alle elektra en het installatiewerk is vernieuwd. Verder is al het enkel glas vervangen door dubbel HR++ glas.

De zolderverdieping is volledig gerenoveerd. De toegankelijkheid is vergroot door het aanbrengen van een vaste trap nar de zolderverdieping. Als laatste is de grote slaapkamer voorzien van een grote inloop schuifwandkast.

Verbouwing winkel Familie van Rijk te Utrecht

Deze voormalige bakkerij is door ons omgebouwd tot delicatessen/cadeauwinkel met eetgelegenheid. Er is een grote balie getimmerd met alle nodige voorzieningen. De plafonds zijn vernieuwd, en er is een nieuw toilet aangelegd. Daarnaast is er veel timmerwerk met betrekking tot de afwerking uitgevoerd.

Opbouw woning Schoolstraat te Drachten

De eerste verdieping van deze woning is geheel vernieuwd, en deels uitgebreid. De indeling is volledig verandert middels nieuwe scheidingswanden. Er is een nieuw groot kozijn aangebracht aan de achterzijde, en deels voorzien van houten gevelbekleding. Het nieuwe platte dak is voorzien van bitumineuze dakbedekking. Aan de binnenzijde is alles geïsoleerd, en afgetimmerd. De toegankelijkheid is verbeterd middels een nieuwe houten trap.

Onderkeldering Jan van Embdenweg te Oosterbeek

Ongeveer tweederde van het woningoppervlak is verdiept van ca. 40 cm kruipruimte naar 220 cm loophoogte.

Na het toegankelijk maken van de onderkant van de woning via de buitenzijde is een flink deel van de zandige bodem verwijdert met een minigraafmachine. Daarna is segmentsgewijs in stapjes van ongeveer 80m cm rondom de gehele fundering ondermetselt (onderstroming). Hiervoor zijn 32 cm dikke BIA betonblokken gebruikt.

Hierna is de bodem volledig geïsoleerd met hoge druk isolatiemateriaal, en voorzien van een 15 cm dikke gewapend betonnen vloer. Deze is tevens glad gemaakt dmv het ‘vlinderen’ van de vloer. In de vloer is daarbij nog vloerverwarming aangebracht.

De balkenlaag van de voormalige kruipruimte is geïsoleerd, en afgetimmerd met gipsplaten. De toegankelijkheid van de nieuwe verdieping is gemaakt via een deur met trapje in de al bestaande kelder.

Renovatie vrijstaand landhuis

In 2001 kregen wij opdracht om in Marbais, een dorpje in Wallonië, een vervallen vrijstaand landhuis grotendeels te renoveren.

Na de sloopwerkzaamheden stonden alleen de buitenmuren en de dragende binnenmuren nog overeind.

Daarna is alles opnieuw opgebouwd: nieuwe balklagen en vloeren, alle elektra en installatiewerk, nieuwe wanden, plafonds en een nieuwe badkamer.

Ook verzorgden wij al het stucwerk.

Foto’s van Verbouwing landhuis België – Wallonië

Bouwwerk moderne stadstuin in hartje Schoonhoven

In een stadstuin in het hart van Schoonhoven zijn door ons diverse bouwkundige elementen gerealiseerd. Er is een zeer hoge (4 m) schutting geplaatst van op maat gemaakt geïmpregneerd vurenhouten delen van 21 cm breed.
Daarnaast is een waterpartij met 2 niveaus gemetseld. Deze gemetselde vijver is voorzien van een pomp/filtersysteem om het water van het hogere naar het lagere niveau te laten stromen via een op maat gemaakte RVS waterval. De stenen bak is daarna gestuced met cementgebonden product, en voorzien van een hardstenen afwerkrand.

Alle verlichting is door onze installateur aangelegd, en als laatste is een stenen gestucte bloembak gemetseld.

Foto’s van Bouwkundige werken moderne stadstuin Schoonhoven

Woning in Drachten gerenoveerd

Voor een echtpaar met jonge kinderen uit Drachten is direct na aankoop in het voorjaar van 2010 gestart met de bouwwerkzaamheden. Vrijwel de gehele woning is van binnen gesloopt, en de dakkapellen zijn grotendeels vernieuwd.

Op de begane grond zijn alle plafonds vervangen en voorzien van ouderwets schuurwerk, het electrische systeem is vrijwel geheel vernieuwd, er is een open keuken gecreëerd, en er is een nieuwe cementdekvloer aangebracht na het verwijderen van de plafuizen. Ook het toilet is geheel vernieuwd, en voorzien van een hangend toilet en natuurstenen wasbak.

Op de eerste verdieping is de overal aanwezige lekkage verholpen, alle wanden zijn geïsoleerd en naadloos strak afgewerkt, en er is een compleet nieuwe badkamer gebouwd. Uiteindelijk zijn vrijwel alle wanden glad gestuced.

Foto’s van Renovatie woning Drachten

Verbouwen casco pand tot fotografiestudio / bedrijfsgebouw

Voor creatief bureau DeBeer|Zwarts bouwden wij een klein kerkje in Drachtstercompagnie volledig om tot fotostudio/kantoor.

Op de begane grond is een server- en opslagruimte, een toilet en een nieuwe entree gebouwd, en is een nieuw plafond met inbouwverlichting gemaakt. Daarnaast brachten wij alle leidingwerk aan, inclusief een CV ketel.

Een deel van het plafond en de balklaag is verwijderd, zodat een vide ontstond. Op de vide is een sloophouten schuifwand aangebracht, zijn vaste werkplekken ingericht, en is een keuken geplaatst.

Een jaar later namen wij het buitenterrein onder handen.

Foto’s van Verbouwen casco pand tot fotografiestudio / bedrijfsgebouw

Uw specialist voor bouw-, verbouw en renovatie werkzaamheden.