Zink

Zinkwerk is een recente toevoeging aan het scala aan werkzaamheden dat wij zelf uitvoeren. Bij zinkwerk kunt u onder andere denken aan gevel- en dakbekleding, dakgoten of hemelwaterafvoersystemen.

Zink is een natuurlijk en duurzaam materiaal, en indien juist aangebracht onderhoudsvrij. Normaal naturel zink is direct na productie blinkend metaalkleurig, maar zal onder invloed van weersomstandigheden binnen korte tijd patineren. Het zink krijgt dan in de loop der tijd een egaal, half matte uitstraling. Daarnaast bestaan er vandaag de dag allerlei varianten en constructielementen, met of zonder structuur. Bijvoorbeeld zink in de kleuren groen, zwart of blauw. Maar ook geprepatineerd grijs zink, met een schitterende matte uitstraling. Of zink met daarin allerlei verschillende oppervlaktemotieven. Er zijn vele mogelijkheden.

Zink kan op verschillende manieren worden toegepast. Het meest gangbaar zijn zogenaamde felsbanen, waarbij de geprofileerde banen met een speciale tang aan elkaar worden bevestigd. Dit kan in 'warme', ongeventileerde vorm op een dak, of juist geventileerd op een onderliggend houten regelwerk. Ten allertijde dient dit op de juiste wijze te worden uitgevoerd, om oxidatie door condensvorming te voorkomen. Het resultaat is zeer karakteristiek, zoals u op de foto's hiernaast kunt zien. Een dergelijke bekleding is zeer duurzaam en onderhoudsvrij (geen schilderwerk), en gaat bij de juiste installatie een leven lang mee.

Wat is voor u interessant? Indien u een (deels) houten gevelbekleding heeft, of u wilt iets anders dan een gemetselde buitenmuur, is een zinken bekleding zeer interessant. U hoeft nooit meer te schilderen, en het resultaat is zeer fraai. Ook boeidelen of windveren kunnen uitstekend in zink worden uitgevoerd, en worden zodoende onderhoudsvrij. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

ZinkZink
ZinkZink
ZinkZink
Zink